Orbán Erika

Orbán Erika
Orbán Erika
2018
Jelölt hány éve asszisztens
26
Jelölt hány éve dolgozik a praxisban
21
Jelölt történet, jellemzés, ajánlás

Erika több mint 20 éve asszisztens nálunk. Már a kezdetektől nagyon nagy összhangban dolgozott velünk, ami azóta is megvan. Ő az, aki MINDENT tud a rendelőnkben és akinek még az állatorvosok is "vigyázzban állnak" :)

Szakmai hozzáállása, az állatokkal, emberekkel való pozitív bánásmód kiemelkedő példaképe. Nagyon sok Gazdi rajong érte.

Az állatok pedig valóban megnyugszanak a kezei között. 

Ez komoly kihívás is Neki, hiszen a "legkeményebb" állatokhoz MINGIG Őt kérjük  föl segíteni. Sok agresszív kutyát a Gazda már kinn a váróban Erikára bízza - így mindannyiunknak sokkal könnyebb :) A műtőben 'aranyat ér".

"Szeme" van mindenre - valóban Vezető Asszisztens!

A továbbképzésekre mindig örömmel megy. Nem véletlen, hogy a legelsőnek induló állatorvosi asszisztensi képzésre egyből Öt neveztük be.

Az adminisztráció terheinek jelentős részét is leveszi a vállunkról.

Nem is tudom, hová lennénk nélküle :)

Jó egészséget, a szakmában kitartást, irányunkban sok türelmet kívánok Neki!

Örömmel és hálás szívvel jelölöm az asszisztensi díjra.

Tisztelettel: Dr. Rengei Antal, Intézet Vezető Állatorvos

Jelölt Egyéb információ

Szakmai vágyak, tervek

Rendelőnk nagy hangsúlyt fektet a sürgősségi betegellátásra. Műszerparkunk bővítésével még hatékonyabb betegellátást tudunk biztosítani, amiben én is tevékenyen részt tudok venni. Szívesen tanulom az újdonságokat. Folyamatosan belső továbbképzéseket tartunk, hogy a konferenciák anyagát mindannyian megismerhessük és tanuljunk belőle. Ezáltal nem csak frissen tartjuk a tudásunkat, hanem rendszeresen új információt kapunk.

Terveinkben van a rendelői létszám bővítése, és szeretném a magam hatáskörén belül, vezető asszisztensként a nagyobb csapatot is összefogni.

Továbbra is aktív szerepet szeretnék vállalni a kutyák és Gazdáik tanításában a szocializáció tekintetében, mert szerintem ez az egyik legfontosabb alapköve a kutya-Gazda kapcsolatnak.

Szeretnék még a továbbiakban is minél többet és minél hatékonyabban segíteni a kisállatok gyógyulásában.

Jelölt bemutatkozása

Amióta az eszemet tudom, az állategészségügyben szerettem volna dolgozni.

Tudatosan készültem  a pályára, és bár állatorvos nem lettem, de 1992-től állatorvosi asszisztensként kezdtem el dolgozni Budapesten a a FeliCaVet Kft -nél, ahol nagyon sokat tanultam akkori kollégáimtól. Ugyanebben az évben munka mellett elkezdtem Hódmezővásárhelyen a Mezőgazdasági Főiskolát,  ahol 1996-ban agrármérnöki diplomát szereztem.

1997-ben költöztem  Szeged környékére és legnagyobb örömömre lehetőséget kaptam az asszisztensi munkám folytatására a Szegedi Kisállat-Ambulancián, amit a mai napig is vezető asszisztensként betöltök. Szerencsésnek mondhatom magam, mert azzal foglalkozhatok, amit szeretek.  Fontosnak tartom, hogy a hozzánk érkező állatok és Gazdijaik minél több figyelmet kapjanak, és igyekszem a nálunk tett látogatásukat stresszmentessé tenni. 

Lehetőségem volt néhány évig az állatorvosi rendelőben kutya ovit tartani, ahol segíteni tudtam abban, hogy a kiskutyák magabiztosabbá, kiegyensúlyozottá, nyitottabbá, jól szocializálttá váljanak, amely egy jó kezdet a felnőtté váláshoz és a harmonikus kutya-gazda kapcsolathoz. Kutyaiskolai tevékenységem alatt, oktatóként és teljesítménybíróként is sok száz kutyának és gazdának segíthettem abban, hogy jobban és kölcsönösen megértsék egymást, magasabb szintű kapcsolatba lépjenek. Elmondhatom, hogy a munkám a hivatásom. Szabadidőmet igyekszem családommal es gyermekeimmel tölteni. A sport fontos része az életemnek,  rendszeresen futok, úszok, kerékpározok, versenyekre járok. Itthon a család mellett 3 kutya, Flóra (magyar vizsla),  Lavina (német vizsla), Zazu (csivava) és 2 macska, Szöszi és Nózi vár.

Miért szereted a munkád, munkahelyed?

Szeretem a munkám sokrétűségét. Öröm, ha tudunk segíteni a beteg állatok gyógyulásában, emellett nagyon fontos szerepet kap a betegségek megelőzése. Szeretek a műtőben asszisztálni, akár az állat altatásában és monitorozásában, akár műtéti asszisztensként. Rendelőnkben egyedülálló módon kutyaovit kezdtünk el kb. 15 éve, a korai szocializációs időszakot kihasználva, ahol már több kutyageneráció nőtt fel és sok-sok gazdi kapott hasznos tanácsokat a kutyával való együttélésben és kommunikációban.

Örömmel tölt el, mikor látom az állaton, hogy a bizalmába fogad, és nem fél a kezelőasztalon, és jó érezni a gazdi háláját és elégedettségét, hogy tudja, jó kezekben van kedvence.

Munkahelyemen szinte családi a hangulat, hiszen a legtöbb kollégámmal már a kezdetektől együtt dolgozunk. 4 állatorvos és 4 asszisztens dolgozik jelenleg. Vezető asszisztensként fontos, hogy átlássak minden munkafolyamatot a kezelőasztaltól kedve, a műtőn át, a gyógyszer és a Pet shop termékek rendelésén keresztül, mindenféle adminisztrációs területen is.

jelölő
Dr. Rengei Antal
Intézet Vezető Állatorvos
praxis
Kisállat Ambulancia Szeged
Szeged, 6724 Körtöltés utca 23.
Szeged